Flag of Slovenia Flag of Germany

Katar


Rokometna zveza Slovenije je skupaj s partnerji projekta v času svetovnega rokometnega prvnestva v Katarju leta 2015 prvič vzpostavila Slovensko središče – I feel Slovenia. Tudi ob pomoči Veleposlaništva Republike Slovenije v Egiptu je bilo organiziranih več poslovnih in družabnih prireditev, ki so močno odmevali tudi v katarskih medijih. Častni gostitelji prireditve z naslovom »Priložnosti poslovnega sodelovanja med Slovenijo in Katarjem« so bili njegova ekselenca predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednika dveh največjih in najmočnejših poslovnih združenj v Katarju, in sicer njegova ekselenca šejk Faisal Bin Qassim Al Thani in njegova ekselenca šejk Khalifa Bin Jassem Bin Mohammed Al Thani.

Slovensko gospodarsko delegacijo so predstavljali najvišji predstavniki podjetij kot so: Gorenje, Riko, Halcom, NLB, Telekom Slovenije, Elan Inventa, Hoteli Union, Evrosad, Petrol, HIT, Bluemarine, Amicus, in drugi. Gospodarsko delegacijo iz Katarja je sestavljalo več kot 30 poslovnežev iz različnih gospodarskih panog v Katarju. Častni pokrovitelj Slovenskega središča – I feel Slovenia je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Slika: Poslovni dogodek »Priložnosti sodelovanja med Slovenijo in Katarjem« v Slovenskem središču v Katarju

Slika: Sprejem predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinca v Slovenskem središču v Katarju leta 2015 za poslovno delegacijo, medije, navijače in Slovence, ki živijo v Katarju