Flag of Slovenia Flag of Germany

Slovensko središče


Prestižni mednarodni športni dogodki se vse pogosteje izkoriščajo za številna poslovna sodelovanja oziroma za organizacijo vzporednih poslovnih aktivnosti, ki so organizirane ob športnih prireditvah. V želji, da se Slovenija v okviru večjih rokometnih prvenstev predstavi kot povezana celota je Rokometna zveza Slovenije v sodelovanju s slovenskimi partnerji vzpostavila tako imenovano Slovensko središče - I feel Slovenia. Slovensko središče predstavlja poslovno in družabno središče (center) oziroma prostor za gospodarska, politična, kulturna, družabna, medijska in športna srečevanja.

Namen organiziranja in vzpostavitve takšnega središča je učinkovita promocija države Slovenije, v okviru le-te pa tudi slovenskega gospodarstva in možnosti poslovnega sodelovanja z gostitelji prvenstva kot tudi vsemi ostalimi zainteresiranimi državami. Cilj Slovenskega središča je, da se (1) doseže poslovno sodelovanje slovenskih in poslovnih subjektov države v kateri je vzpostavljeno poslovno središče ter ostalih gospodarskih subkjetov iz drugih držav, (2) izvede promocija države Slovenije kot celote, (3) na enem mestu združi slovensko in tujo zainteresirano javnost v sklopu večjega rokometnega dogodka (npr. svetovno in evropsko prvenstvo, itd.).

Poslovnemu delu oziroma središču projekta »Slovensko središče – I feel Slovenia« se priključuje tudi drugi del, ki je poimenovan »Navijaško-družabno središče« in je namenjen zbiranju in druženju navijačev slovenske rokometne reprezentance ob večjih mednarodnih športnih dogodkih na katerih nastopa slovenska rokometna reprezentanca.

Rokometna zveza Slovenije je v sodelovanju s slovenskimi partnerji v okviru Svetovnega rokometnega prvenstva v Katarju leta 2015 in Evropskega rokometnega prvenstva na Poljskem leta 2016 že vzpostavila in realizirala projekt Slovensko središča – I feel Slovenia. V manjši obliki je bilo Slovensko središče vzpostavljeno tudi v Braziliji (Rio de Janiero) leta 2016 v času poletnih olimpijskih iger. Projekt Slovensko središče v Katarju (Doha) in na Poljskem (Wroclav) je bil po opravljeni analizi in na podlagi številnih pozitivnih odzivov ter sklenjenih poslovnih sodelovanj, pozitivno sprejet in v poslovni javnosti prepoznan kot kvaliteten projekt. Na podlagi tega je bila sprejeta odločitev, da Rokometna zveza Slovenije v sodelovanju z ostalimi partnerji vzpostavi in organizira Slovensko središče – I feel Slovenia tudi na Hrvaškem.