Flag of Slovenia Flag of Germany

Poslovno središče


Na osnovi pozitivnih preteklih izkušenj organizacije poslovnih in družabnih dogodkov v Slovenskem središču – I feel Slovenia ob večjih športnih prireditvah v Katarju, na Poljskem, Braziliji in Franciji, se je Rokometna zveza Slovenija ob podpori partnerjev odločila, da vzpostavi Slovensko središče – I feel Slovenia tudi na Hrvaškem, in sicer v mestu Zagreb.

SLOVENSKO SREDIŠČE - I FEEL SLOVENIA je iz organizacijskega vidika sestavljeno iz dveh delov, in sicer kot poslovno središče in kot navijaško-družabno središče v mestu Zagreb. Slovensko poslovno središče bo predstavljalo prostor (predstavitveni paviljon države) za gospodarska, politična, kulturna, družabna, medijska in športna srečevanja. Častni pokrovitelj Slovenskega središča – I feel Slovenia je predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Namen organiziranja in vzpostavitve takšnega središča je učinkovita promocija naše države, v okviru le-te pa tudi slovenskega gospodarstva in možnosti poslovnega sodelovanja z gostitelji prvenstva kot tudi vsemi ostalimi zainteresiranimi državami. Cilj Slovenskega središča na Hrvaškem je, da se (1) doseže poslovno sodelovanje slovenskih in hrvaških poslovnih subjektov ter ostalih gospodarskih subkjetov iz drugih držav, (2) izvede promocija države Slovenije kot celote, (3) na enem mestu združi slovensko in tujo zainteresirano javnost v sklopu Evropskega rokometnega prvenstva 2018.

Poslovno središče bo v enem izmed najprestižnejših hotelov v mestu Zagreb, in sicer v hotelu Westin Zagreb, ki je lociran v središču oziroma starem delu mesta. Poslovni in družabni dogodki bodo organizirani v notranjih konferenčnih prostorih.